© Reuters.
– , yeni nesil ödeme sistemiyle Ripple’ın SWIFT’e karşı önemli bir alternatif olarak ortaya çıktığını düşünüyor.
Dijital ödeme alanı her geçen gün gelişirken Bank of America, ‘ın blockchain teknolojisiyle ödemeler sektöründe önemli bir role sahip olacağına inanıyor. Diğer yandan Ripple, son zamanlarda uluslararası ödemeler alanında adından sıkça söz ettirmeye başladı. Şirket, son olarak Asya-Pasifik’in önemli bir pazarı olan Singapur’da Büyük Ödeme Kuruluşu Lisansı alarak önemli bir adım attı.
Bunun yanında Ripple, sınır ötesi ödemeler konusunda , Suudi Arabistan Para Otoritesi (SAMA), , , BAE Exchange ve gibi önde gelen finans kuruluşlarıyla yaptığı stratejik anlaşmalarla bu alandaki hakimiyetini artırmaya devam ediyor.
Bank of America Hazine Ürünleri Başkanı Venkat ES, Ripple’ın Asya Pasifik bölgesindeki büyümesinin dikkate değer bir gelişme olduğunu düşünürken şirketin, gelecek dönemlerde ödemeler sektörüne hakim olacak potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Ripple, ödemeler sektöründe SWIFT’e bir alternatif olarak hızla yükselirken faaliyet alanını da genişletmeye devam ediyor. Blockchain ödeme şirketi, 2023 yılında ana faaliyetine ek olarak alanında da boy göstermeye başladı. Son gelişmelerde CBDC platformu kurduğunu duyuran şirket, ülkelerin itibari para birimlerini dijitalleştirme aşamasına ortak olmak istiyor. Bu bağlamda Ripple, şimdiye kadar birkaç merkez bankasıyla iş birliği anlaşması yaptı.
Ripple, Blockchain teknolojisinin geleneksel finans alanına entegre edilmesi konusunda sağlam adımlar atarken yerel varlığı XRP, bu gelişmelere göre yeterince ilgi görmüyor. Bunun en büyük nedeni ise Ripple’ın SEC ile devam eden davası. Yatırımcılar, davanın sonuçlanmasını beklerken analistler, davanın Ripple lehine sonuçlanması durumuna göre XRP’de muazzam bir artışın olabileceğini düşünüyor.
Güncel durumda Ripple’ın önündeki en büyük engel olarak görülürken bu yıl bu davanın sonuçlanmasının ardından şirketin halka açılma planı da dahil olmak üzere birçok projede ilerleme kaydedileceği konusunda olumlu görüşler bulunuyor.
Yazar: Günay Caymaz